Novice

SIMULATOR Dräger Fire Dragon 9000

V petek 2.10.2020 so se trije člani udeležili Dräger Fire Dragon 9000 simulatorja v Stični.

This slideshow requires JavaScript.


OKREPITVE OPERATIVE IN NEDELJSKE VAJE

V četrtek 13.2.2020 je v Gasilskem centru Stična potekala podelitev činov za uspešno opravljen operativni tečaj in tečaj za višjega gasilca. Izobraževanje, ki je potekalo v letu 2019 je uspešno zaključilo 6 članov in si prislužilo čin gasilec. Prav tako je en naš član uspešno opravil tečaj za višjega gasilca.

Novi operativni gasilci so že pokazali svoje znanje v nedeljski operativni vaji, ki je temeljila na zadnji intervenciji v Ambrusu. Svoje znanje so preizkusili v postavitvi napadov, podpori napadalcem in postavitvi lestve.

This slideshow requires JavaScript.


Prenovljen koledar

Tudi letos vas bomo gasilci PGD Krka v prihajajočih dneh obiskali po domovih z našimi novimi koledarji ter vam zaželeli lepe praznike – tokrat s koledarji v 13 listni izvedbi z daleč najlepšo in uporabno vsebino.

PS: Za vse tiste, ki ne živite ravno na območju Krke, pa bi koledar vseeno želeli imeti nam lahko pišete v zasebno sporočilo na Facebook.

80286601_2631950560231501_142398932029276160_o


Naše društvo bogatejše za 6 novih operativnih gasilcev!

6 naših pripravnikov se je skozi leto pridno usposabljalo za naloge opravljanja dela operativnih gasilcev in tečaj pred kratkim tudi uspešno zaključilo. Čestitke!!!

This slideshow requires JavaScript.


V PGD Krka se ves čas dogaja..le časa za objavo včasih malce zmanjka

Pa poglejmo..

-Organizirali smo pregled hidrantov in gasilske opreme v vasi Podbukovje.
-Sodelovali smo na otvoritvi nove ceste v Krški vasi.
-Naši pripravniki se aktivno izobražujejo na tečaju za operativce v GZ Ivančna Gorica.
-Organizirali smo prikazno vajo za PŠ Krka.
-Potekalo je tudi slikanje za novi 12 listni koledar društva PGD Krka.
-In še kaj bi se našlo… 

This slideshow requires JavaScript.


Prvi posredovalci GZ Ivančna Gorica

Čeprav nismo bili zelo aktivni na socialnih omrežjih letošnje poletje, to še ne pomeni da je društvo počivalo. V koncu poletnih dni se je PGD krka udeležila vaje prvih posredovalcev mestne občine Ljubljana v sestavi 2 prvih posredovalcev iz društva PGD Krka. Poleg našega društva pa so Ekipo GZ Ivančna Gorica so sestavljali člani društev Gasilski center PGD Stična in Pgd Ambrus. Vaja je namenjena predvsem vadbi postopkov prve pomoči.


SEKTORSKA VAJA sektorja Zagradec

Včeraj je v našem sektorju, v katerega poleg našega društva spadajo tudi Pgd AmbrusPgd Zagradec na Dolenjskem in PGD Korinj, potekala sektorska vaja.

Na vaji smo simulirali požar mizarske delavnice in prometno nesrečo v bližini.

Več utrinkov si lahko ogledate spodaj  Foto by Pia Škufca

This slideshow requires JavaScript.


GASILCI IN ORATORIJ 2019

Letos smo tudi gasilci se udeležili mokrih iger na Krškem oratoriju in tako pripeljali veliko vode in malo mavrice tudi našim najmlajšim. Operativna enota pa je pokazala, da se tudi sami ne bojimo mrzle vode .

This slideshow requires JavaScript.


UBI CONCORDIA, IBI VICTORIA!

Po naše bi rekli: “V slogi je moč.” In to še kako drži! Za nami je 22. junij, drugi poletni dan, zadnji šolski vikend in dan, ko smo krški gasilci priredili tekmovanje in gasilsko veselico.
Radi bi se zahvalili vsem pridnim rokam, ki so pred soboto, v soboto in po njej pomagale in omogočile naš dogodek. Veliko vas je bilo in res smo veseli, da ste se odzvali tudi takrat, ko je bilo potrebno poprijeti za kakšno kladivo ali posodo. Hvala ansamblu Biser, za res super žur do jutranjih ur in nenazadnje hvala vsem gostom, ki ste se zabavali z nami, plesali, peli, se smejali in nasploh prinesli pod šotor dobro voljo kljub obiskom dežnih kapelj.
Mi se že veselimo naslednjega leta in vas pričakujemo v še večjem številu.

This slideshow requires JavaScript.


ALI STE VEDELI,…
– …da je bil sveti Florijan rimski legionar, ki se je zavzemal za krščansko vero in so ga zaradi tega utopili?
-…da je domnevno sodeloval pri gašenju požarov, zato ga v svetu večinoma poznajo kot zavetnika gasilcev?
-…da se Florijanov križ pojavlja v vseh gasilskih grbih v Ameriki?

Zakaj toliko podatkov o svetemu Florijanu? Kar tako. Da potešimo vašo radovednost. Aja pa zato, ker smo v nedeljo 5.5.2019 na Krki imeli Florijanovo mašo. Udeležili so se je tudi člani PGD Zagradec, PGD Ambrus in PGD Korinj. A kaj bi dolgovezili… naj slike opišejo lepe trenutke oblačne Florijanove nedelje.

This slideshow requires JavaScript.


VAJA OPERATIVNE ENOTE PGD KRKA

Noč / dan, sonce / dež, mokra / suha tla.. nesreča ali požar ne izbirata.

V ta namen je vaja naše operativne enote včeraj potekala nenapovedano v večernih urah.

Operativci PGD Krka smo dobili poziv kot za na intervencijo, vendar s pripisom da gre za vajo: POŽAR in 2 PONESREČENA V NJEM.
Na poziv smo se odzvali s prihodom v gasilski dom, izvozili na kraj simulacije intervencije in ponovili svoje znanje.

Prostor je bil zadimljen v njem pa dva ponesrečenca. Iznesli smo ponesrečenca, ju primerno oskrbeli, pogasili požar in osvetlili kraj vaje ter prezračili in pregledali prostore brunarice.
Po končani vaji je sledila analiza.

This slideshow requires JavaScript.


Nedelja – tehnični dan za operativo

Dan, ko se ekipa operativnih članov zbere, izmenja znanje in izkušnje, malo po vadi in se seznani z novo pridobljeno opremo  tokrat smo investirali v komplet vakuumskih opornic

ℹ️ Vakuumska opornica je po tem, ko iz nje izsesamo zrak zelo podobna mavcu ter je v primeru zloma ali celo hujše poškodbe zelo uporabna, saj je 100% rentgensko prosojna, z njo pa je imobilizacija hitra in neboleča.

This slideshow requires JavaScript.


Prvi posredovalci PGD Krka vedno v akciji  ker vaja dela mojstra

Prva pomoč, oživljanje odraslih, otrok in dojenčkov – le redne vaje so prava pot do dobrega znanja.

S tem namenom se prvi posredovalci redno udeležujemo skupinskih vaj prve pomoči GZ Ivančna Gorica pod vodstvom Antona Posavca – vodje izobraževanja na reševalni postaji Ljubljana.

This slideshow requires JavaScript.


PGD KRKA prikazna vaja v šoli in vrtcu Krka 19.10.2018

Kratek video prikazne vaje na Krki, ki je potekala v šoli in vrtcu na Krki. Na vaji smo pokazali vstop v prostor ter nudenje prve pomoči z oživljanjem. V vajo smo vključili tudi pionirja našega društva kot ponesrečenca in pripravnike, ki so nudili prvo pomoč, temeljne postopke oživljenja in in se spoznali z izolirnim dihalnim aparatom.


Gasilskem centru PGD Stična že nekaj časa poteka tečaj, na katerem se izobražujejo bodoči novi prvi posredovalci naše Gasilske zveze.

Na tečaju se izobražujejo in usposabljajo tudi trije naši mladi člani.

Držimo pesti, da od reševalcev in predavateljev Reševalne postaje Ljubljana odnesejo čim več znanja.

43877868_1903975013029063_9109639490380496896_n


V tem tednu našo GZ na izobraževanju gasilcev za gašenje požarov v naravnem okolju v Sežani zastopamo tudi člani PGD KRKAPGD Vrh pri Višnji Gori ter PGD Ivančna Gorica.1


NOV IZOBRAŽEN KADER – KAR 16 NOVIH GASILCEV PRIPRAVNIKOV IN DVA NOVOPEČENA NIŽJA GASILSKA ČASTNIKA

Člani našega društva smo pridni na vseh področjih – tudi ko gre za sedenje v šolskih klopeh in trening praktičnega znanja.
Ob koncu aprila sta na občnem zboru GZ Ivančna Gorica po uspešno zaključenem tečaju za nižje gasilske častnike čine prejela član in članica naše operative.
Na uspešno izvedenem že drugem kresovanju pa sta predsednik PGD Krka, Pavel Markovič in predsednik mladinske komisije PGD Krka, Grega Slak po uspešno zaključenem tečaju za gasilca pripravnika kar 16 članom našega društva podelila prve pridobljene čine – čine gasilca pripravnika.

Čestitke vsem članom za pridobljeno novo znanje!


PRIPRAVE NA KRES!

Gasilci PGD Krka smo se danes zbrali, da smo pripravili vse za kresovanje. Postavili smo velik kres, okoli njega pokosili in se pripravili za veliko kresovanje, ki bo jutri ob 20.00 uri z ansamblom Povratniki.

This slideshow requires JavaScript.


PGD KRKA IMA SVOJEGA SNEŽAKA

Na današnji dan se je mladinska sekcija PGD Krka zbrala, da je s pomočjo pridnih rok, lopat in nekaj mehanizacije postavila snežaka orjaka, ki meri več kot 3 metre. Mladina je bila s končnim izdelkom izjemno zadovoljna ter si nato privoščila še snežni spopad.
Še en dokaz, da gasilci znamo in zmoremo vse.

This slideshow requires JavaScript.


122. OBČNI ZBOR JE ZA NAMI

Včeraj 24.2.2018 je potekala redna seja občnega zbora gasilskega društva PGD Krka. Na njej so bili predstavljeni dosežki prejšnjih let ter tudi načrti za bodoče delovanje društva. Potekale so tudi redne volitve vodilnih organov gasilskega društva. Za konec pa je bilo s filmom prikazano delovanje mladinske komisije PGD Krka, ki je izjemno dejavna na področju tekmovanj, izobraževanja in pomoči v društvu. PGD Krka se na koncu zahvaljuje vsem gostom in tudi vam krajanom za izkazano podporo!
Na Pomoč!


LETO 2017 SE IZTEKA IN GASILCI PGD KRKA GA ZAKLJUČUJEMO USPEŠNO

Od uspešnih intervencij, do boja z vetrolomom ter mnogimi medaljami in pokali, ki jih je dosegla tako operativa kot mladina PGD Krka. Slednja vedno znova dokazuje, da je društvo pripravljeno na bodoče izzive ne glede na to, kakšni bodo. Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem našim članom ter tudi vam, krajanom in krajankam ter ljudem, ki so nam priskočili na pomoč s svojimi prispevki; obiskom naše veselice in kresovanja ter darovanjem, s katerim smo lahko v letošnjem letu kupili tudi AED (avtomatski eksterni defibrilator). PGD Krka vsem želi vesele praznike in srečno novo leto 2018 in naj se vam izpolnijo vse skrite in neskrite želje. Mi pa vam obljubimo, da si bomo naslednje leto postavili še višje cilje, prestavili v višjo prestavo ter se še bolj dokazali na našem področju.

Če želite, pa nam lahko pomagate tudi tako, da namenite del svoje dohodnine za delovanje društva. Vse informacije o tem prejmete tukaj.


PGD KRKA IMA NOVO PRIDOBITEV

Se še spomnite kresovanja?
Bilo je super, kajne?
Poleg tega pa ste nesebično darovali prostovoljne prispevke, ki smo jih potem porabili za nakup AED-ja oziroma avtomatskega eksternega defibrilatorja. Gre za napravo, ki v kombinaciji z masažo srca ob srčnem zastoju poveča možnost preživetja. S pomočjo električnih impulzov poskuša srce ponovno spraviti v delovanje. Ob novi pridobitvi smo imeli v gasilskem domu za operativne gasilce predavanje in vaje za uporabo in ravnanje z AED. Gasilci so sedaj seznanjeni o uporabi. V primeru, da bi AED potrebovali, pokličite 112 in v hipu bodo naši gasilci pri vas. V tem času pa nudite ponesrečencu masažo srca. Zapomnite si, da ob srčnem zastoju šteje vsaka minuta, zato ne odlašajte. Klic na številko 112 in masaža srca je najmanj, kar lahko storite. AED je pri nas, srčno pa upamo, da nam ga ne bo treba velikokrat uporabiti oziroma če že, da bo to zgodba s srečnim koncem.

This slideshow requires JavaScript.


AVIRATEK 2017

Ko ni tekmovanj, se družimo in delamo na “team buildingu”. Vsi za enega in eden za vse.aviratek.jpg


USPEŠEN IN ZABAVEN VIKEND

Za nami je zadnji pomladni vikend. Vreme je bilo kot naročeno za vse aktivnosti, ki so se odvijale pred našim gasilskim domom. Spet je bil v zraku tekmovalni duh, ki pa se je prepletal z druženjem in zabavo pozno v noč. V društvu smo priredili društveno tekmovanje članov in veteranov. Slednji so tekmovali s staro vprežno brizgalno. Odziv ostalih prostovoljnih gasilskih društev je bil neverjeten. Prijavilo se je 8 moških in 4 ženske članske ekipe ter 2 ženski in 7 moških veteranskih ekip. Se sprašujete, če so Krčani izkoristili domači teren? Prav gotovo so ga. Naše članice so zasedle 1. mesto, ena skupina članov 3. mesto, druga 5. mesto, veterani so zastopali krško društvo v dveh skupinah in so pobrali 1. in 3. mesto, veteranke pa so zasedle 1. mesto. Torej kot vidite… člani kljub prihajajočim počitnicam pridno trenirajo, naši starejši gasilci pa so še vedno v več kot odlični formi. Lahko so nam v zgled in živi dokaz, da naši starejši gasilci niso še za odpis. Vsem ekpam res iskrene čestitke in še mnogo takih uspehov. Tekmovalni duh pa je bil kmalu pozabljen, saj je sledila velika vrtna veselica z ansamblom Veseli Dolenjci. Fantje res znajo popestriti zabavo. Z glasbo in petjem so prepričali še tako zagrizenega zapečkarja, da se je malo premigal in odplesal vsaj en ples. Člani PGD Krka pa smo se maksimalno potrudili, da gostje niste imeli praznih želodcev in suhega grla. Priprave so bile sicer dolge in naporne, a rezultat je bil več kot le zadovoljiv. Upamo, da ste se tudi gostje tako zabavali kot mi. Upamo, da se naslednje leto spet vidimo.

This slideshow requires JavaScript.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.